tiistai 3. helmikuuta 2015

Sunshine PopUp Park


Kävin lauantaina katsomassa Hämeenlinnassa Sunshine PopUp Parkia, sisäpuistoa Linnan ostoskeskuksen tiloissa. Marraskuussa auennut uusi ostoskeskus tyhjensi Reskan varrella olleen Linnan. Ehkä onneksi tyhjensi, sillä ilman tyhjää tilaa emme ehkä saisi nauttia hienosta sisäpuistosta.Puisto on hieno asia paristakin eri syystä. Idean takana on joukko nuoria, joka osoittaa, että meillä on upea nuori sukupolvi kasvamassa, kunhan aikuiset uskaltavat astua ulos "ei näin voi tehdä"- laatikoistaan ja tukea nuoria toteuttamaan ideoitaan. Toiseksi puiston eteen on tehty todella urakalla töitä ja se on osallistanut ja energisoinut sekä tekijöitä että kävijöitä.

Puisto on pullollaan ideoita, osa jo toteutettu, osa odottaa vuoroaan. Jokaisella on mahdollisuus osallistua, joko ideoimalla tai lähtemällä vapaaehtoiseksi puistotädiksi tai -sedäksi. Kävijöitä on riittänyt hienosti, ottaen huomioon, että puisto avattiin tammikuun puolivälissä.
Ihmisarvoministeriö antaa täyden tukensa ja isot aplodit kaikille puiston toteuttamiseen ja pyörittämiseen osallistuneille. Samalla kehotamme kaikkia hämeenlinnalaisia sekä siellä vierailevia piipahtamaan puistossa, joka on toistaiseksi auki helmikuun puoliväliin asti. Tämä on mielestämme juuri sellaista toimintaa, jota Suomessa kaivataan. Puistoon ovat kaikki tervetulleita, se lisää yhteisöllisyyttä ja yhdessä toimimista ja tarjoaa oleskelutilan myös niille, joilla ei ehkä ole varaa istua kahviloissa. Ja onhan puistossa jo vieraillut pääministerimmekin, mikset siis sinä?

Sunshine PopUp Park löytyy Facebookista ja Twitteristä (@SunshinePopUp). Toivottavasti tämä ei ole vain kuukauden kokeilu, toivottavasti jatkossakin löytyy sekä tekijöitä, tilaa että resursseja, että saamme jatkossakin nauttia sisäpuistosta Hämeenlinnassa.

Ps.

Ps2. Puisto sai juuri kaksi kuukautta lisäaikaa, nyt kerkiää vähän hitaammatkin paikalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti